Wij noemen King’s Court, opgericht in 2001 en dus al vele jaren een begrip , meestal dè whisky vereniging van Haarlem. Maar misschien zijn we in die tijd wel dè whiskyvereniging van Nederland geworden, als we kijken naar de activiteiten. Waar we oorspronkelijk zijn opgericht als vereniging waarin we onder het genot van een dram samen whisky gingen leren kennen, zijn we inmiddels allerlei paden opgegaan waar op dat moment nog geen whiskyvereniging geweest is.

Zo zijn we toch wel de uitvinders van het whiskydiner (dineren waar de gerechten centraal staan en met de whisky gecombineerd worden) en van het restaurantplan en slijtersplan, waarmee onze leden allerlei voordelen krijgen bij samenwerkende restaurants en slijters. Verdere hoogtepunten in het bestaan zijn natuurlijk de excursie naar Zuidam Distillers in Baarle Nassau en het whisky-symposium ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan in 2011.

Maar de basis blijft natuurlijk onze proeverijen; altijd met een thema, en vaak nèt even anders dan anders. Met elkaar de whiskywereld in, maar ook onszelf daarbuiten wagen: denk maar aan onze proeverijen whisky & oesters, whisky & smoked, whisky & kaas, whisky & sherry, de folk-avond met Jock Shaw. Avonden waarop we samen een dram nemen, en waar de gezelligheid voorop staat.

Lid worden?

Lid worden van King’s Court is heel eenvoudig en kost slechts € 15,- per jaar.

Scroll to Top