21 april 2015: Sterrendiner bij ML

mllogo

Het was weer een avond met het ene culinaire hoogstandje na het andere, begeleid door mooi passende whisky’s. Het menu staat uitgebreid in de vorige nieuwsbrief. De foto’s van alle gerechten en de whisky’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Via deze weg willen we graag Mark, Liane en het team bedanken voor wederom een bijzondere gastronomische en gastvrije avond. Ook hartelijk dank aan onze eigen tastemaster, Peter van Holten die, op zijn eigen onnavolgbare wijze, de whisky’s heeft geïntroduceerd.

Tenslotte dank aan Kitty en Dirk van Liquid Gold die ook dit jaar weer de whisky voor bij de koffie en friandises hebben gesponsord. Dit jaar was dat de Cigar Special van de Duitse distillateur Theo Sasse, een waar opmerkelijke product.

Het menu

Amuses

tartaar van zeebaars met crème van citroen en granite van gin-tonic bouillon van rode kool met krokante uitjes en tuinkers bonbon van boemboe balie met germarineerde coquille en rettich Benrinnes 1997 (The Ultimate)

Voorgerecht

tartaar van kalf met krokante gamba, radijs, limoen en augurk Craigelachie 13 yo

Tussengerecht

gegrilde zeetong met truffel, aardpeer, little gem, krokante aardappel en peterselie West Cork 10 yo

Hoofdgerecht

gebraden Schotse runderlende met romanesco, bloemkool, krokante bosui en jus van koffie en rode biet Millstone Sherrycask 12 yo

Kaasamuse

roquefort met macadamia noten en ijs van whisky en honing Dalmore Speydram

Nagerecht

witte chocolade, abrikoos en caramel The Arran 12yo

Koffie met friandises

whisky aangeboden door Liquid Gold