22 januari 2016: DON’T BE VAGUE – ASK FOR HAIG!

 

2016-01-00

Deze slogan uit de jaren 30 is opgenomen in The Advertising Slogan Hall of Fame. Iedereen boven een bepaalde leeftijd kent ‘m dan ook, zelfs als je geen idee hebt dat Haig een whiskymerk is.

Maar wie of wat is Haig nou eigenlijk?

Kom vrijdag 22 januari luisteren naar het met whisky geïllustreerde verhaal van de Haig familie, verteld door onze tastemaster Peter van Holten. De naam Haig is nu vrijwel verdwenen, het familiebedrijf is eerst samen met anderen opgegaan in de Distillers Company Limited en leeft nu nog voort als licentiehouder in de dranken multinational Diageo.

Maar ooit was de Haig familie een van de belangrijkste spelers in de Schotse whisky-industrie met een geschiedenis die tot ver in de 17e eeuw terug gaat. Door huwelijken zijn ook familiebanden met de Ierse whiskey-industrie die nog verder in de tijd terug gaan. Het laatste lid van de familie dat bekend is geworden, nu zo’n 100 jaar geleden, heeft die bekendheid gekregen om een heel andere reden. De meeste distilleerderijen uit de Haig tijd zijn al lang verdwenen, de originele whisky is al lang niet meer te krijgen.

Maar er zijn wel nieuwe plannen om op historische grond, met gebruikmaking van wat er nog is, weer een distilleerderij op te zetten. We gaan kijken naar de malts die in de Haig blend gaan en naar de malts die onder de Haig licentie worden gemaakt. Verder komt de “Haig Club”, de door David Beckham aangeprezen single grain whisky, op tafel.

Line-up:

  1. Haig Gold Label,
  2. Haig Club,
  3. Glenkinchie,
  4. Glenlossie,
  5. Mannochmore
  6. Linkwood.